Kajaktúrák

Kedves Brisbane és környéki barátaink. Szeretettel várunk benneteket családostól egy egész napos strandolással és piknikezéssel egybekötött csoportos kajaktúrára Coochiemudlo szigetének homokos tengerpartjára. Rendszeresen, körülbelül havonta egyszer indítunk kajaktúrát, melyről az általános információkat itt találjátok. Az aktuális program mindig kap egy új bejegyzést oldalunkon.

Victoria Point kikötőjében gyülekezünk és átevezünk a szigetre, majd a dagályt kihasználva a mangrove erdő lombkoronája alatt evezünk egy jót, kincset vadászunk. Utána a strandokon töltjük az időt, ebédelünk a parton vagy a büfében, ki mit választ. Végül délután 4 óra felé visszatérünk a szárazföldre.

Kényelmes tempóban kb. 7km evezés, melyet beosztunk egy egész napra.
Különösebb előképzettség nem szükséges a vízi sporthoz. A felszerelést kajakostól és mentőmellényestől biztosítjuk. De, aki csak tud, hozzon magával felszerelést.

Költségek:
Aki hozza magával a felszerelést, annak ingyenes. A többieknek fejenként $20.

Amit hozzatok:
Fürdőruha, törölköző, enni -és innivaló, vízhatlan zsák az érzékeny holmiknak. A víz borulás nélkül is fröcsöghet a csónakokba.

Biztonság:
Mély vízen is átkelünk pár száz métert, ezért mentőmellény viselése mindenkinek javasolt, a gyerekeknek kötelező. A túra többi részén a partvonal mellett leszünk sekély vízben.

Coochiemudlo sziget:

Ez egy kicsi, de lakott sziget, melyet komphajó köt össze Victoria Pointtal a kontinensen. Egy csipetnyi szubtrópusi paradicsom. Egy nagy homokdűne aranyszínű homokos tengerparttal az egyik, mangrove erdővel a másik oldalon. A szigeten étterem, büfé, mosdók, zuhanyzók, és egy jól felszerelt játszótér is található. A dagály ezúttal a túra elején tetőzik, ezért a mangrove erdei kincsvadászattal kezdünk. Utána a strandok valamelyikén kikötünk piknikezni, játszani, ugrálni a stégről.

Korosztályos tudnivalók:

A teljes távot önállóan körülbelül 8 éves kortól tudják teljesíteni a gyerekek.

5-8 éves kor között a táv nagy részét le tudják evezni, de itt-ott előfordulhat, hogy vontatásra szorulnak.

Öt éves kor alatt inkább úgy készüljetek, hogy a kicsik beülnek majd valamelyik többszemélyes hajóba a szüleik mellé, és csak a pihenőidőben próbálják ki az evezést.

Az elfáradt gyerekek kajakjait kötéllel a nagyobb hajók után tudjuk kötni. Úgy is élvezni szokták a túrát a potyautasok! A vontatóhajó legénységének pedig alig észrevehető az extra rakomány.

Többször meg állunk pihenni, strandolni, játszani, piknikezni. Egy huzamban húsz-harminc percnél többet nem igazán fogunk evezni.

Végszükség esetén pedig egy elektromos motorcsónak is velünk tart a flottában, amivel könnyedén segíteni tudunk mindenkinek.

Ha pedig minden kötél szakad, a komphajóval bármikor vissza lehet térni a szárazföldre.

Gyülekező:

Victoria Point Boat Ramp nyilvános parkolójában gyülekezünk. Mindenki megkapja a mentőmellényét, választ kajakot magának. Figyeljetek a parkolásra, nehogy tiltott helyen álljatok meg. A hosszú, utánfutós parkolóhelyek a hajós járműszerelvények számára vannak fenntartva. Az ott parkolókat megbünteti a rendőrség.

Hajó flotta:

A gyerekek kis egy személyes kajakokkal eveznek majd. Mint például ez itt:

Felnőtteknek egyszemélyes, kétszemélyes és három személyes kajakok állnak rendelkezésre:

És van egy “anyahajónk” is. Ez egy öt személyes felfújható csónak, amit egy elektromos motorral is ellátunk. Ebben a hajóban szállítjuk majd a holmikat és vontatjuk kötéllel az elfáradt utasokat.