Kajaktúra Coochiemudlo szigetén 2024.02.03. Szombat 9:30-17:00

Kedves Brisbane és környéki barátaink. Szeretettel várunk benneteket családostól egy egész napos strandolással és piknikezéssel egybekötött csoportos kajaktúrára Coochiemudlo szigetének homokos tengerpartjára február 3-án szombaton. Victoria Point kikötőjében gyülekezünk és átevezünk a szigetre, majd kezdésként a dagályt kihasználva a mangrove erdő lombkoronája alatt evezünk egy jót, kincset vadászunk. Utána a strandokon töltjük az időt, ebédelünk a parton vagy a büfében, ki mit választ. Végül délután 4 óra felé visszatérünk a szárazföldre.

Kényelmes tempóban kb. 7km evezés, melyet beosztunk egy egész napra.
Különösebb előképzettség nem szükséges a vízi sporthoz. A felszerelést kajakostól és mentőmellényestől biztosítjuk. De, aki csak tud, hozzon magával felszerelést.

Jelentkezés:
https://forms.gle/t8h7JGVpACcgdRhu7
Jelentkezni a fenti űrlap kitöltésével lehet. Kérlek, töltsétek ki valamennyi mezőt és jelöljétek be, mennyi és milyen felszerelés bérlésére lesz szükségetek.
A szervezéssel kapcsolatos információkat a Facebook esemény hozzászólásai között és az űrlapon megadott email címekre kerülnek megosztásra.

Költségek:
Aki hozza magával a felszerelést, annak ingyenes. A többieknek fejenként $20.

Amit hozzatok:
Fürdőruha, törölköző, enni -és innivaló, vízhatlan zsák az érzékeny holmiknak. A víz borulás nélkül is fröcsöghet a csónakokba.

Biztonság:
Ezúttal mély vízen is átkelünk pár száz métert, ezért mentőmellény viselése mindenkinek javasolt, a gyerekeknek kötelező. A túra többi részén a partvonal mellett leszünk sekély vízben

Coochiemudlo sziget:

Ez egy kicsi, de lakott sziget, melyet komphajó köt össze Victoria Pointtal a kontinensen. Egy csipetnyi szubtrópusi paradicsom. Egy nagy homokdűne aranyszínű homokos tengerparttal az egyik, mangrove erdővel a másik oldalon. A szigeten étterem, büfé, mosdók, zuhanyzók, és egy jól felszerelt játszótér is található. A dagály ezúttal a túra elején tetőzik, ezért a mangrove erdei kincsvadászattal kezdünk. Utána a strandok valamelyikén kikötünk piknikezni, játszani, ugrálni a stégről.

Korosztályos tudnivalók:

A teljes távot önállóan körülbelül 8 éves kortól tudják teljesíteni a gyerekek.

5-8 éves kor között a táv nagy részét le tudják evezni, de itt-ott előfordulhat, hogy vontatásra szorulnak.

Öt éves kor alatt inkább úgy készüljetek, hogy a kicsik beülnek majd valamelyik többszemélyes hajóba a szüleik mellé, és csak a pihenőidőben próbálják ki az evezést.

Az elfáradt gyerekek kajakjait kötéllel a nagyobb hajók után tudjuk kötni. Úgy is élvezni szokták a túrát a potyautasok! A vontatóhajó legénységének pedig alig észrevehető az extra rakomány.

Többször meg fogunk állni pihenni, strandolni, játszani, piknikezni. Egy huzamban húsz-harminc percnél többet nem igazán fogunk evezni.

Végszükség esetén pedig egy elektromos motorcsónak is lesz a flottában, amivel könnyedén segíteni tudunk mindenkinek.

Ha pedig minden kötél szakad, a komphajóval bármikor vissza lehet térni a szárazföldre.

Gyülekező:

Victoria Point Boat Ramp nyilvános parkolójában gyülekezünk. Mindenki megkapja a mentőmellényét, választ kajakot magának. Figyeljetek a parkolásra, nehogy tiltott helyen álljatok meg. A hosszú, hajóutánfutós parkolóhelyek a hajós járműszerelvények számára vannak fenntartva. Az ott parkolókat megbünteti a rendőrség.

Hajó flotta:

A gyerekek kis egy személyes kajakokkal eveznek majd. Mint például ez itt:

Felnőtteknek egyszemélyes, kétszemélyes és három személyes kajakok állnak rendelkezésre:

És van egy “anyahajónk” is. Ez egy öt személyes felfújható csónak, amit egy elektromos motorral is ellátunk. Ebben a hajóban szállítjuk majd a holmikat és vontatjuk kötéllel az elfáradt utasokat.

Leave a comment