Így kezdődött a 4. negyedév október 10-én

Néptáncos játék, hangszerkészítés, készülődés a karácsonyi műsorra – ez jellemezte a negyedik negyedév első délutánját a Brisbane-i Magyar Iskolában.

Október 10-én új témasorozat indult útjára a foglalkozásokon. Ebben a negyedévben az a cél, hogy megismerjük a világot és benne hazánkat, mindezt a magyar nyelven keresztül, ismereteinket bővítve. Kontinensek, kiemelten Európa és Ausztrália, Kárpát-medence és benne Magyarország, folyók, tavak, hegyek, városok, sok minden sorra kerül.

Bemelegítésképpen dunántúli ugróst gyakoroltunk Balatoni Kata Így tedd rá! módszerével. Mindenki nagyon élvezte a táncos ritmusokat!

A tanórákon ez alkalommal a kontinensekről esett szó, ismereteinket pedig színes térképek segítségével bővítettük. Bevezettük a játszótéri szabályokat, hogy mindenki jól érezze magát a szünetekben! A szabályok közé tartozik az is, hogy amit tudunk, azt magyarul mondjuk! 🙂

A kézműveskedés keretében kreatív hangszereket készítettek a gyerekek, többféle hangszerből lehetett válogatni, a képek magukért beszélnek. Nagy sikert aratott ez a délután!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s