Online hétvégi iskola – Ilyen még nem volt nálunk soha!

Az őszi szünet után eddig összesen három alkalommal került sor a hétvégi iskolára ebben a negyedévben, mindez a jelenlegi koronavírusos helyzet miatt online formában: április 25-én, május 9-én és 23-án.

Igazán különleges alkalmak voltak ezek szülőnek, diáknak és tanárnak, hiszen a megváltozott körülmények között kellett helytállnunk és közösséget formálnunk. Azt gondolom, hogy jól sikerültek ezek az alkalmak! Köszönhető ez a mindenre elszánt tanároknak, a támogató szülői közösségnek és a kíváncsi diákoknak, akik óráról órára lelkesen várták az online tér kínálta élményeket, feladatokat.

A második negyedévben a tematikus alkalmak a Foglalkozások, hivatások köré szerveződtek, így áprilisban és májusban több vendégelőadónk is volt az órákon: A bátor szülők közül szobafestő, művészettörténész, teniszedző, építész, fodrász, tanár mutatta be eddig mestersége minden csínját-bínját. Te mi leszel, ha nagy leszel? – erre a kérdésre próbálunk választ találni az alkalmak során. A szakmák bemutatása által a diákok sokféle emberi oldalt, munkakört megismernek, így közelebb hozzuk számukra a munka világát, mely a későbbiekben oly fontos lesz a mindennapjaikban. Az interaktív előadásokat játékos feladatok egészítik ki, melyek a nyelvi készségek fejlesztésére irányulnak.

Tartsatok velünk tematikus foglalkozásainkon júniusban is!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s